-

Elena Merişoreanu, povestea unei vieţi de cântec

„Eu cred că sunt cea mai bogată pentru că am cunoscut cei mai mari artişti ai timpurilor. Cum s-ar zice... Generația de platină. Nu de aur. Generația de platină! L-am cunoscut pe Emil Gavriş, care mi-a fost şi coleg; pe Florica Florea, pe Iustina Băluțeanu... Titanii! Ion Luican, cu care am cântat... Nici nu mă gândeam eu pe vremea aia că o sa îi cunosc!”, a povestit artista despre începuturile carierei, în exclusivitate pentru Radio România Antena Satelor.

Un radio în imagini - Antena Satelor continuă seria emisiunilor înregistrate video. De acestă dată, cunoscuta şi îndrăgita interpretă de muzică populară Elena Merişoreanu a fost invitată într-o ediție specială a emisiunii „Lada de zestre”, realizată şi moderată de Mihai Hagiu.

Artista s-a născut la data de 5 noiembrie 1948, în satul Paroşeni, oraşul Vulcan, județul Hunedoara. Cantă de când se ştie, dar la vârsta fragedă de doar 16 ani a pornit pe drumul cântecului popular şi a venit la Bucureşti.

Pe parcursul carierei artistice cântăreața a dezvoltat un interes continuu pentru a fi mereu în actualitatea culturii populare naţionale, dar şi în atenţia publicului.

Succesul artistei se datorează atât talentului cultivat de-a lungul anilor, cât şi muncii de filtrare a întregii activităţi artistice.

Elena Merişoreanu a realizat turnee artistice în întreaga Românie, dar şi în ţări din patru continente: Europa, Asia, Africa şi America; unde a consolidat faima tradiţiilor folclorului românesc. Cu toate acestea, fiind plecată de acasă chiar şi câte patru luni de zile, artista se poate bucura de o căsnicie de peste 30 de ani, două fete şi patru nepoți.

Amintiri, poveşti desprinse din viața personală a artistei, dar şi melodii cu o încărcătură emoțională deosebită, sunt doar câteva elementele ce alcătuiesc interviul special înregistrat în cadrul emisiunii „Lada de zestre”.

Dar cum surprizele nu se opresc aici, Elena Merişoreanu a venit în studioul Antenei Satelor însoțită de „o tânără interpretă frumoasă la chip, cu costume deosebite şi cu un glas de excepție”, după cum declară artista.

Şi pentru că simțim că un dram de curiozitate a luat naştere la citirea acestor rânduri, vă invităm să aflați despre ce tânără interpretă este vorba şi să vizionați interviul în întregime:

Foto: Antena Satelor

Video: Nicuşor Constantin Păunescu

 

Articole înrudite