-

Coronavirus: care sunt simptomele la bebeluș?

De la începutul epidemiei COVID-19, SARS CoV-2 a afectat rar copiii. Cu toate acestea, moartea recentă a unui bebeluș de 6 săptămâni și a unui bebeluș de 9 luni în SUA amintește că micuții nu sunt invulnerabili la noul coronavirus.

Care sunt simptomele de care trebuie să fii atent la copil?
Pe măsură ce noul coronavirus se răspândește rapid în țara nord-americană, doi bebeluși au fost măturați de boala care părea să scutească copiii.
Copilul de 6 săptămâni a murit din cauza coronavirusului SARS CoV-2 din Connecticut. Informațiile au fost raportate pe 1 aprilie de către unitatea unde a fost internat de câteva zile. Dus inconștient la camera de urgență cu câteva zile mai devreme, nu a mai putut fi reînviat.
Guvernatorul statului american, Ned Lamont, a explicat prin contul său de Twitter: „Testele au confirmat aseară că nou-născutul a fost pozitiv pentru COVID-19. Este absolut sfâșietor. Credem că aceasta este una dintre cele mai tinere vieți pierdute din cauza complicațiilor de la COVID-19”. El își încheie seria de tweeturi reamintind „De asemenea, subliniază importanța de a rămâne acasă și de a limita expunerea la alții. Viața ta și a altora ar putea depinde literalmente de ea. Rugăciunile noastre însoțesc familia în această perioadă dificilă”.
În weekendul precedent, în Chicago, un alt bebeluș american de 9 luni a cedat și el bolii apărute în China. Nu au fost furnizate informații despre istoricul sănătății acestor victime foarte tinere.
"Acestea sunt cazuri rare. Tinerii sunt puțin afectați de COVID-19. Cu toate acestea, studii recente publicate arată că copiii cu vârsta sub un an sunt relativ mai expuși riscului de a avea forme severe", explică dr. Arnault Pfersdorff, medic pediatru.
Prin urmare, este important să monitorizăm și să acționăm rapid dacă bebelușii au simptomele COVID19 prezentate în prezentarea noastră.
În China, epicentrul bolii, medicii au observat că boala afectează cu greu tinerii. Au fost raportate doar câteva cazuri de contaminare a sugarilor, vindecați ulterior.
Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari studii efectuate până în prezent cu pacienți sub 18 ani afectați de COVID-19 a relevat că pacienții tineri ar putea fi, de asemenea, grav afectați. Aproape 6% dintre participanți au dezvoltat într-adevăr o formă severă de COVID-19. Peste 60% dintre aceste cazuri îngrijorătoare aveau vârsta sub 5 ani, iar 40% dintre acestea aveau, în plus, sub 12 luni.
O altă cercetare efectuată pe 3.665 de persoane de toate vârstele din China continentală și publicată în The Lancet Infectious Diseases, estimează că rata medie de deces COVID-19 nu este de 1,38%, ci de 0,66%. Totuși, acesta din urmă variază foarte mult în funcție de vârsta pacienților.
În ciuda deceselor recente ale pacienților foarte tineri, riscul de deces la copiii cu vârsta cuprinsă între 0-9 ani este de 0,0016%, comparativ cu 7,8% pentru copiii cu vârsta de 80 de ani.

Foto: Pixabay

Articole înrudite