-

O nouă ediţie a Festivalului Vinului stă să înceapă

Zeci de mii de timişoreni sunt aşteptaţi la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Vinului, care se va desfăşura în perioada 26-28 octombrie, pentru prima dată în Piaţa Operei/Victoriei din Timişoara.

Organizatorii spun că locaţia a fost schimbată pentru o vizibilitate mai mare a evenimentului, în perspectiva Capitalei Culturale Europene 2021.

Vor fi amenajate terase unde se va putea gusta câte o pastramă ori dintr-un purceluş de lapte la proţap, cremvurşti şi porumb fiert, iar cei mici se vor putea îndulci cu plăcinte cu fructe şi halva şi vor găsi jucării tradiţionale din lemn şi obiecte de artizanat.

Şi, cum niciodată distracţia nu e deplină fără muzică, organizatorii Festivalului Vinului - Primăria şi Consiliul Local Timişoara - au pregătit şi un program artistic pentru toate gusturile, de la folclorul până la cele mai noi ritmuri.

Vineri, de la ora 17,00, evenimentul va fi deschis de ansamblurile folclorice „Pusta Banatului”, „Doina Timişului”, „Izvoraşul” şi „Ghiocelul”. Sâmbăta va aparţine unor formaţii moderne din ţară şi din Serbia, iar duminică va intra în scenă Incubatorul de Artă.

Sursă: Agerpres

Foto: articole.com.ro