-

Sibiu: Peste 200 de copii şi tineri se întrec la Olimpiada meşteşugurilor tradiţionale

Peste 200 de copii şi tineri din ţară şi din Republica Moldova şi Bulgaria se întrec, începând de marţi, la faza naţională a Olimpiadei 'Meşteşuguri artistice tradiţionale', ajunsă la cea de a 22-a ediţie, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Pentru prima dată, la această olimpiadă a micilor meşteşugari vor fi prezenţi şi artişti din Mexic, care vor face demonstraţii privind folosirea hârtiei, apei şi făinii, pentru crearea de figurine specifice acestei ţări.

Principalul avantaj al acestei olimpiade a micilor meşteşugari este faptul că mulţi dintre cei care în anii trecuţi au câştigat premii la această competiţie au ajuns meşteşugari sau restauratori renumiţi, reuşind să îşi facă o meserie din această pasiune.

Copiii şi tinerii se vor întrece în ţesut, brodat, cusut, confecţionat podoabe, port popular, păpuşi, opinci, dantelă, împletit, sculptură în lemn, încondeiat ouă, pictată icoane pe sticlă şi pe lemn, ceramică, olărit sau confecţionat măşti, potrivit organizatorilor.

În paralel cu această olimpiadă are loc o tabără dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară, unde şi aceştia vor face demonstraţii de păstrare a tradiţiilor.

Sursa: AGERPRES