-

Festivalul sculptorilor cu drujba, ediția a II-a

Sub sloganul “Satul românesc din alt punct de vedere“, Pensiunea Cerna din comuna vâlceana Vaideeni, sat Cerna, va organiza cea de-a doua editie a Festivalului Sculptorilor cu Drujba.

Evenimentul va avea loc in perioada în perioada 17-24 iunie 2018.

Acesta va reuni 10 sculptori din România, din toate colturile tarii. Fiecare îsi va alege un bustean sau o buturuga si vor încerca sa dea viata lemnului, sub privirile publicului, timp de o saptamâna, având o tema dedicata copiilor si anume personaje din povesti românesti, personaje ce se vor reuni la finalul festivalului sub forma unui loc de joaca în curtea pensiunii.

Tema festivalului pentru acest an: Crearea unui loc de joaca din lemn sculptat în curtea pensiunii.

Locul de joaca va fi unul alcatuit din elemente structurale sculptate în busteni având ca tematica personaje din basme si povesti românesti.

Program:

– luni, 18 iunie, pâna sâmbata, 23 iunie, în fiecare zi, între orele 08:00 – 18:00, se va sculpta sub privirile publicului, în perimetre delimitate, vizitatorii putând sa asiste la crearea unor sculpturi inedite atât prin aspect cât si prin modalitatea de realizare a acestora: busteni sculptati cu drujba.

– duminica, 24 iunie, ora 12:00 va avea loc festivitatea de închidere a festivalului în cadrul careia se vor premia participantii si se va inaugura locul de joaca al pensiunii mentionate. (ANA-MARIA CARSTEA)

Sursa foto: viatavalcii.ro

Articole înrudite