-

"Purtăm IE cu mândrIE", la Dâmbovicioara, Argeș

"Purtăm IE cu mândrIE"! sub acest generic se desfășoară astăzi, 24 iunie, de Sânziene, la Dâmbovicioara, Argeș o manifestare unică în zonă.

La granița spectaculoasă dintre Valahia și Transilvania, în inima Pietrei Craiului, în cheile sălbatice ale Dâmbovicioarei, tradițiile prind viață.  De acestă dată, în satul Ciocanu, pentru a pune în valoare întreaga comună - Comuna Dâmbovicioara (cea mai nordică localitate a județului Argeș) care cuprinde satele Podu Dâmboviței, Dâmbovicioara, Ciocanu și cătunul Valea Urdii.

Manifestarea "Purtăm IE cu mândrIE", care pune în valoare tradiția, va începe la Biserica Sfântul Nicolae din satul Ciocanu de Argeș, pe Cheile Dâmboviciaorei.

Apoi, după încheierea slujbei, toți participanții, îmbrăcați în straie populare vor participa la o paradă în ie și/sau costume populare românești. Nu vor lipsi paradele cu coronițe făcute din flori de câmp, căruțele trase de cai și petrecerile câmpenești.

După cum a precizat doamna Carmen Victoria Bârloiu de la Centrul de Informare Turistică din Dâmbovicioara, cea mai nouă localitate devenită stațiune turistică de interes național, la manifestare sunt așteptați pe lângă localnici și turiștii aflați în vacanță la pensiunile agroturistice de pe culoarul Rucăr - Bran.

CONSTANTIN PAȘOL