-

Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită şi la Accademia di Romania din Roma

Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită şi la Accademia di Romania din Roma, cu ateliere de ţesut şi de olărit, dar şi cu expoziţia "Feminitate şi împodobire", a Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Elena Postelnicu a stat de vorbă cu un meşter olar din Horezu şi cu directorul Accademiei di Romania de la Roma, profesorul Rudolf Dinu: „Este o expoziţie dedicată femeii, dedicată podoabelor şi artei împodobirii, o expoziţie dedicată evident artei tradiţionale româneşti, veşmintelor tradiţionale, până a urmă mărturie extraordinară a unei civilizaţii străvechi, a unei civilizaţii care până acum 100 de ani a trăit în mare parte în mediul rural. Est eo prezentare în culori vii şi într-o lume de simboluri extrem de bogată a acestui univers ţărănesc românesc, în toată complexitatea sa”.

Meşterul Ţambrea Gheorghe, din Olari, judeţul Vâlcea: „Am fost invitat la Academia de la Roma să promovăm în primul şi în primul rând zona de unde venim şi ţara să ne mândrim că suntem români. Suntem apreciaţi. Ne străduim să ducem mai departe cât se poate şi cât o fi sănătate”.

Radio România este partener media al acestui eveniment.

RADOR

foto: Accademia di Romania din Roma

Articole înrudite