-

Expoziție "10 hori și 10 hore", în parcul Herăstrău

Primăria Municipiului București a inaugurat expoziția intitulată „10 Hori și 10 Hore”, oferind o perspectivă inedită asupra culturii și tradițiilor românești vechi.

Manifestarea, organizată în marja împlinirii celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri și a zilei Universale a Iei, constă în expunerea unei instalații de artă contemporană de mari dimensiuni, care reunește nu mai puțin de 100 de ii patrimoniale din colecții private, reprezentative pentru toate zonele etno-folclorice ale României Mari.

Piesele emblematice, ce fac parte din portul popular încă din cele mai vechi timpuri, vor fi dispuse circular, câte zece, formând astfel 10 hore, și vor fi însoțite de elemente audio de identitate culturală populară, reprezentative pentru fiecare zonă.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi expus un colaj cuprinzător cu fotografii etnografice vechi, precum și ilustrații cu descântece și texte ritualice de invocare a Sânzienelor, readucând astfel în atenția vizitatorilor tradițiile românești.

Expoziția se mai poate vizita până vineri, 29 iunie 2018, la Salonul Constantin Baraschi din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), între orele 10.00 și 18.00.

Sursa foto: www.doarromania.ro

Articole înrudite