-

Salonul Internaţional de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”

În perioada 4 - 27 august, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani organizează, cu sprijinul Consiliul Judeţean Botoşani, Salonul Internaţional de Artă Naivă "Gheorghe Sturza".

Cea de-a VI-a ediţie vine cu un element de noutate deoarece reuşeşte să faciliteze, anul acesta, participarea artiştilor naivi din alte ţări. Dacă Gheorghe Sturza a atras atenţia la "Întâlnirile Internaţionale ale Artei şi Culturii", din anul 1973, de la Lugano, şi a ajuns să figureze şi în "Lexiconul Artei Naive Universale", acum i-a revenit misiunea de a da o altă ţinută acestui salon, până acum doar naţional, deschizându-i acestuia calea pe plan internaţional.

Pe lângă artiştii naivi din România au mai fost invitaţi din Lituania, Cehia, Serbia, Franţa, Ungaria, Polonia şi Israel. S-a urmărit o expunere a diverselor modalităţi de abordare şi o privire mai complexă asupra artei naive şi a evoluţiei acesteia ca fenomen extins, şi nu îngrădit de graniţele stabilite între ţări. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 4 august, ora 12:00, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani.

RADOR

Foto: tablou de Ioan Măric, pictor naiv