-

Sărbătoarea pastorală „Răvășitul Oilor” va încheia săptămâna cu miros de caș și muzică populară

Evenimentul, ajuns la ediția a XXVII-a, va avea loc în comuna Runcu din județul Dâmbovița, în zilele de 15 și 16 septembrie, pe Platoul pășunii comunale, în „Vârf la In”.

Crescători de ovine, caprine și vite din 10 judete ale României, vor aduce cu ei, într-un spațiu special amenajat, pastramă, branză de burduf, branză în coajă de copac, telemea veche și mai nouă, cașcaval afumat, cârnați, cozonaci, prăjituri și alte produse tradiționale.

Sâmbătă, începând cu ora 12:00 și până târziu în noapte, actorul Denis Ștefan și talentatul îmblânzitor de cai Miron Bococi, vor oferi participanților la sărbătoare, un spectacol cu caii de la Hipodromul Potcoava.
Sătenii, crescători de animale, care dețin cai din rase grele se vor înscrie într-un concurs, deloc ușor, cu probe ce vor pune la încercare atât omul cât și animalul în ridicarea și transportul unor greutăți importante. Seara de sâmbată se va încheia cu un spectacol de muzică populară și usoară, cu artiști celebrii.

Ziua de duminică va constitui vârful sarbatorii, în asezarea de pe Valea Runcului. În plus, fața de ziua anterioară, vor fi plimbările pe varf de munte în căruțele trase cu cai, un foc de tabără și un extraordinar spectacol de artificii.

Dacă doriți să vă întâlniți cu crescătorii de animale, cu autenticul, cu interpreți consacrați de muzică populară și usoară, veniți în „Vârf la In”, la finalul săptămânii viitoare. Pe scena amplasată pe platoul muntos vor urca profesorul Gavril Prunoiu și interpreții de muzică populară: Nicoale Datcu, Neta Soare, Ion Drăgan, Camelia Bălmău, Emilia Dorobanțu, Valentin Sanfira, Ionuț Fulea.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local al Primariei Runcu, Consiliul Judetean de Cultură Dambovița, Consiliul Județean Dâmbovița și Centrul de Informare și Promovare Turistică Runcu.

Radio Antena Satelor este partener media al sărbatorii.

Foto: mditv.ro

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli