-

„Zilele Ion Creangă”, la Muzeul Memorial din Humulești

Iubitorii povestirilor lui Ion Creanga, a nazbâtiilor lui Nica sau cei nostalgici dupa satul de odinioara sunt invitati la o noua editie a Zilelor „Ion Creanga”.

Vineri, 14 decembrie, începând cu ora 12.30, la Muzeul Memorial ,,Ion Creanga” din Humulesti, va debuta o noua editie a manifestarilor dedicate povestitorului.

Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Judetean Neamt si îsi propune, ca în fiecare an, omagierea scriitorului.

Manifestarea va debuta la Humulesti cu alocutiunile invitatilor, urmate apoi de un concert de colinde interpretate de elevii de la Scolile din Târgu Neamt.

Tot vineri, începând cu ora 16.00, la Muzeul de Istorie si Etnografie din Târgu Neamt va fi vernisata expozitia de grafica ,,Amintiri din Copilarie” a artistului Mihail Solodchi din Republica Moldova.

Expozitia este rodul unei colaborari cu Muzeul National al Literaturii Române din Iasi si va fi prezentata de catre muzeograful Roxana Diaconu.

Va urma apoi o prelegere a prof. univ. dr. Constantin Parascan, pentru ca ulterior, cei prezenti sa vizioneze doua filme documentare, realizate în anii ’50 si care ilustreaza diverse aspecte din viata si opera lui Creanga.

Expunerea celor doua filme documentarea este posibila cu sprijinul Arhivei Nationale de Filme. 

(GIANINA BUFTEA)