-

Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou "Florile Dalbe", la final

Festivalul de datini "Florile Dalbe" desfșaurat în județul Argeș, în organizarea Școlii Populare de Arte și Meserii și Consiliul Județean Argeș, s-a încheiat aseară în orașul Meșterului Manole, la Curtea de Argeș.

Cele mai bune formații artistice, cete de urători și colindători din județ, respectiv din centrele zonale de la Ștefănești, Stănești, comuna Corbi, Galeș din Brăduleț, au prezentat datinile și obiceiurile zonelor din care provin în faza finală a festivalului ajuns la cea de-a XXXVIII-a (38-a) ediție, transmite Constantin Pașol, corespondent Radio Antena Satelor.

În cadrul festivalului, pe bulevardul Basrabillor din centrul orașului, pe traseul Biserica Domnească - Primăria Curtea de Argeș, a avut loc parada costumelor și măștilor tradiționale , iar la Casa de Cultură și Arte "George Topîrceanu" din Curtea de Argeș s-a desfășurat gala festivalului.

Festivalul din Argeș are drept scop redescoperirea, păstrarea, revitalizarea și valorificarea datinilor și obiceiurilor specifice etnozonei Argeș-Muscel.

La acest eveniment au participat peste 500 de copii din comunele Budeasa, Bradu, Brăduleț, Cetățeni, Cicănești, Corbi, Jugur, Pitești, Ștefănești, Țițești, Valea Danului, Jugur comuna Poienarii de Muscel, Rucăr și altele.