-

Vizitatorii îmbrăcaţi tradiţional beneficiază de intrare gratuită de Sânziene în Muzeul Astra Sibiu

Vizitatorii îmbrăcaţi în cămăşi autentice vor beneficia de intrare gratuită, miercuri, de Sânziene, în Muzeul în aer liber, cu ocazia Zilei Universale a Iei, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

"Miercuri, de Sânziene, intrarea va fi liberă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pentru toţi vizitatorii care vor veni îmbrăcaţi în cămăşi autentice", au anunţat reprezentanţii muzeului.

Potrivit sursei citate, programul pregătit special pentru ediţia a VII-a a evenimentului Ziua Universală a Iei se încheie cu o conferinţă online, denumită sugestiv "IA, haină de lumină a sărbătorii". Gazda conferinţei online, care începe de la ora 18,30, este preotul Constantin Necula.

"Părintele Constantin Necula ne-a însoţit încă de la prima ediţie organizată de Muzeul ASTRA. Anul acesta, pe 24 iunie, de Sânziene, de la orele 18,30, devine gazdă în conferinţa online organizată în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Ştiinţă al României la Tunis, Ambasada României la Tunis, Institutul Limbii Române şi Doxologia, avându-le invitate pe Mirela Creţu - Director Muzee pavilionare (Muzeul ASTRA), Iulia Gorneanu (autor, curator, colecţionar), Lia Faur (scriitor, Lector de limba română la Universitatea El Manar, Institutul de limbi moderne Habib Bourguiba, Tunis; coordonator al Centrului de Cultură şi Ştiinţă al României la Tunis) şi Andreea Ciortea (antreprenor cultural, co-organizator şi iniţiator Ziua Iei Sibiu şi comunitatea online IA Sibiu)", se mai precizează în comunicatul de presă.

Sursa: AGERPRES

Articole înrudite