-

„MeşteşugART”, proiect cultural câştigat de Muzeul Maramureşan

Muzeul Maramureşan a câştigat proiectul cultural „meşteşugART”, aria Patrimoniul cultural imaterial, cu un proiect care constă în amenajarea unei anexe gospodărești tipic maramureșene.

Proiectul îşi propune prezentarea şi promovarea patrimoniului cultural imaterial, în cazul acesta meşteşugul sculpturii în lemn, dar şi a meşterilor populari care continuă acest meşteşug, să contribuie la îmbunătăţirea cadrului şi a mijloacelor de acţiune pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural imaterial din Maramureşul istoric. În cadrul acestui proiect sunt implicaţi elevii celor două licee de specialitate din Sighet, respectiv Liceul Forestier, care are şi profil de prelucrare a lemnului şi Liceul Tehnologic Marmaţia. Aceştia vor participa la workshop-urile interactive cu meşterii populari, iar obiectele realizate de ei în cadrul acestor ateliere vor face obiectul unor expoziţii temporare organizate la Muzeul Maramureşan, Secţia în aer liber, dar şi la liceele partenere.
Proiectul constă în amenajarea unei anexe gospodăreşti existente în Muzeul Maramureşan - Secţia în aer liber, organizarea unor ateliere meşteşugăreşti, confecţionarea de obiecte din lemn, sculptura în lemn, ce vor avea ca obiectiv reabilitarea elementelor culturale pierdute sau pe cale de dispariţie.Proiectul se va derula pe parcursul a patru luni.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite