-

"Satul românesc" la Domnești, Argeș

Satul românesc, este genericul sub care se desfășoară luni, 27 septembrie a.c., în localitatea Domnești din județul Argeș, comună situată între fostele capitale ale Tării Românești, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel, o manifestarea cultural artistică inedită.

Evenimentul din Argeș cuprinde mai multe expuneri precum: Satul românesc, ceramica argeșeană, expoziția de obiecte în lemn "războaiele daco-romane pe şapte linguri" a meșterului popular Ion Rodoș din Nucșoara și un moment artistic cu rapsodul și interpretul de folclor Grațian Bădescu de la Ansamblul "Doina Argeșului", aflam de la Constantin Pasol - corespondent Radio Antena Satelor.

Acțiune de la Domnești are loc în aer liber pe un deal situat între Domnești și comuna vecină, Mușetești și este organizată de Revista „Suflet Românesc" (fondator: Prof. Dr. George Baciu) cu sprijinul Asociației "ARYAS", din comuna Albeștii de Argeș (Departament Artă şi Cultură, director Cornel Cârstea în parteneriat cu Claudia Life - director Şc. Gim. Albeştii de Argeş). Moderatorii manifestarii sunt Prof. Dr. George Baciu / Pictor Cornel Cârstea.

Foto: Constantin Pasol

Articole înrudite