-

Eveniment dedicat promovării culturii, tradiţiei şi obiceiurilor şvabilor din Satu Mare

Forumul Democrat al Germanilor din Satu Mare a organizat un eveniment dedicat promovării culturii, tradiţiei şi obiceiurilor şvabilor din zonă.

În judetul Satu Mare locuiesc 5.000 de etnici germani, o comunitate unită, care transmite din generatie în generatie traditia si obiceiurile svabilor sătmăreni.

În acest scop, dar si pentru a lansa un mesaj de bună întelegere si colaborare cu populatia majoritară, Forumul Democrat al Germanilor din Satu Mare a organizat seară culturală germană la Filarmonica de Stat "Dinu Lipatti" din municipiu.

Invitatul special a fost Excelenta Sa, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt.

Cord Meier-Klodt: Satu Mare, în special, este o regiune cu un spirit european particular. Stim că minoritatea germană este mult mai limitată, dar mostenirea sa există. Cred că în special scolile ca "Johann Ettinger" aici, sunt centrele de excelentă în tară, în general.

În programul evenimentului au fost incluse dansuri, cântece, piese de teatru si poezii germane prezentate de formatii din judetul Satu Mare, elevi ai Liceului Teoretic German "Johann Ettinger" din municipiul Satu Mare si ai Scolii Gimnaziale Nr1. din Carei.

Sursa: rador

Sursa foto: radiocluj.ro

Articole înrudite