-

Cum vopsim ouăle de Paşte? Ouă vopsite în hârtie de bucătărie

Oul vopsit reprezintă simbolul gastronomic al Paştelui, care nu poate lipsi de pe masă în aceste zile de sărbătoare.

Tradiţia sărbătorilor pascale păstrează ca element central oul roşu, vopsit anume în această culoare pentru a simboliza sângele cu care Mântuitorul s-a jertfit pe cruce pentru mântuirea noastră.

De ani buni, pe masa de Paşte, pe lângă nelipsitul oul roşu, se regăsesc ouă de diverse culori, de la galben la verde, de la albastru la violet sau ouă marmorate, vopsite în culorile curcubeului.

Deşi de câţiva ani putem cumpăra ouăle gata colorate chiar din magazin, spiritul sărbătorilor ne îndeamnă să participăm împreună cu familia la ritualul vopsitului de ouă, in care imaginaţia este ingredientul principal.

Participând la acest ceremonial gastronomic de care ne putem bucura odată pe an, dăm un farmec aparte Paştelui şi ne îmbogăţim sufletul cu cele mai frumoase amintiri legate de această sărbătoare.

Dacă vrei ca anul acesta să ai pe masa de Paşte ouă deosebite, vopsite într-un mozaic de culori care vor crea un efect vizual aparte, îţi prezentăm câteva tehnici de vopsire.

Ouă vopsite în hârtie de bucătărie

Vei avea nevoie de: ouă cu coaja albă, colorant lichid în diverse culori, hârtie albă de bucătărie.

Iată cât este de simplu: Învelești oul într-o bucată de hârtie pe care o legi în partea de sus, aplici câteva picături de vopsea în culorile pe care le preferi, apoi umezești hârtia cu apă pentru a ajuta culorile să se combine.

oua 1

Poți folosi fie un pulverizator, fie un al doilea șervet de hârtie umezit și aplicat peste celălalt.

Le așezi într-un suport de ouă și le lași 10 minute să-și desăvârșească aspectul final.

Articole înrudite