-

Muzeul Clopotelor Lumii, la Şercaia

În comuna Şercaia va fi amenajat Muzeul Clopotelor Lumii. Este vorba despre un proiect al Asociaţiei "Proiectul unei Limbi Universale" care a fost lansat oficial, joi, la Primăria Şercaia.

"Înfiinţarea Muzeului Clopotelor Lumii este un demers remarcabil şi unic în spaţiul cultural românesc. Este un proiect foarte important al comunităţii din Şercaia, care nu face altceva decât să diversifice şi mai mult agenda cultural-turistică a judeţului Braşov şi să pună la dispoziţia tuturor celor care ne calcă pragul cât mai multe oportunităţi de a petrece timpul liber în judeţul nostru", a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov
În clădirea vechii şcoli din Şercaia, aparţinând Bisericii Evanghelice, iniţiatorii îşi propun să amenajeze un muzeu inedit, bazat pe colecţia însumând peste 600 de clopote, clopoţei, zurgălăi şi talăngi a poetului Ovidiu Oana-Pârâu, fiu al satului şi preşedinte al asociaţiei amintite.
De asemenea, se doreşte crearea unui muzeu tematic în aer liber, sub genericul "Clopotul - limbaj universal".
Iniţiatorii proiectului estimează că muzeul indoor şi cel în aer liber s-ar putea realiza în următorii trei ani, precizând că sunt necesare peste 1,8 milioane de euro, bani care ar putea fi accesaţi din fonduri europene. 

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite