-

„Cu o floare nu se face primăvară”

Asta este sigur că nu putem obține un foarte bun rezultat într-o întreprindere personală, fără să facem mai mulți pași spre dezvoltarea proiectului cu mai multe etape sau, ca să vorbim pe limba proverbului, fără să cultivăm mai multe flori pe câmpul pe care îl dorim desprimăvărat.

Vrem să înverzim o cale, să-i conferim anotimpului nașterii, primăvara, toate ingredientele necesare conceptului renașterii, păi trebuie să arătăm că ne pricepem să facem așa ceva și, în consecință, trebuie să trudim la obținerea unui produs numit primăvară!

Nu ne plac lucrurile proaste, criticăm, în activitatea altora lucrul de mântuială, păi trebuie că ne așteptăm să nu vină primăvara doar pentru că am zărit în mintea noastră o mică idee fără să o semănăm, să o îngrijim din momentul răsăririi și să-i asigurăm prin înmulțire o perenitate în expresie și efect!

„Cu o floare nu se face primăvară" spunem atunci când nu-i este de ajuns lumii acesteia să se refacă, până la primăvara de la începuturi, fără a i se curăța toate uscăturile, toate neîmplinirile, toate rugăciunile din propria existență!

„Cu o floare nu se face primăvară"... mai simplu și mai concludent, apar ghioceii, nu, dintr-odată se pune pe nins... deci, încă nu este primăvară; trebuie să așteptăm să apară și alte flori care să arate că primăvara a învins pentru a fi siguri și de celelalte anotimpuri absolut necesare pentru revenirea primăverii în fiecare an și în fiecare calendar!

Autor: Vasilica Ghiță Ene

Foto: Pixabay