-

Sfânta Mironosiță şi întocmai cu Apostolii Maria Magdalena

Pe data de 22 iulie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfintei Cuvioase Maria Magdalena. Aceasta a fost originara din Magdala, un sat pescaresc de pe tarmul vestic al Lacului Ghenizaret, la 5 km de orasul Tiberiada

Fecioara cu avere, a trait cu frica de Dumnezeu si cu ascultarea poruncilor Lui, pâna in ziua in care a fost posedata de sapte diavoli.
Cuprinsa de aceasta boala si negasindu-si nicicum odihna, ea afla ca Iisus Hristos ajunsese pana in tinutul ei, dupa ce traversase Samaria si ca atragea multimi multe dupa El, prin minunile pe care Le savarsea si prin invatatura Sa cea cereasca.

Plina de speranta, ea alerga spre El si, asistând la minunea inmultirii painilor si a pestilor, in numar suficient de mare pentru a hrani peste 4 000 de oameni, se arunca la picioarele Mântuitorului si ii ceru sa o conduca pe calea vietii vesnice.

Izbavita din aceasta incercare, ea renunta la bunurile sale si la orice atasament la lume pentru a-l urma pe Iisus in toate periplurile sale, impreuna cu Apostolii, Maica Domnului si alte femei pioase care se pusesera in serviciul Lui dupa ce au fost vindecate de el.

Maria Magdalena a participat la rastignirea Mantuitorului si a fost prima persoana care a aflat de la un inger ca Iisus a inviat.

Potrivit Traditiei, Maria Magdalena L-a propavaduit pe Hristos si in Roma, unde l-ar fi convertit pe imparatul Tiberiu. Va ajunge si in Efes, spre a-i sta in ajutor Sfantului Ioan Evanghelistul in vestirea Evangheliei.

Se pare ca ea a fost ingropata in pestera in care au dormit somnul de sute de ani Cei Sapte Tineri, pomeniti de Biserica pe 4 august.

Racla cu mana stanga a Sfintei Maria Magdalena este prezenta la Manastirea ,,Simonos Petra" din Sfantul Munte Athos.

In Biserica romano-catolica pe data de 22 iul. – Sf. Maria Magdalena

Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a născut din Fecioară, Cinstită, Maria Magdalena ai urmat şi ai păzit îndreptările şi legile Lui. Pentru aceasta, astăzi, preasfinţită pomenirea ta prăznuind, te lăudăm cu credinţă şi te cinstim cu dragoste. Amin!