Potrivit altor cercetători, Sfinții de la Niculitel au pătimit fie în vremea împăratului Iulian Apostatul (361-363), fie în jurul anilor 370-372. Trupurile Sfinților Mucenici au fost depuse într-o criptă din Niculitel, peste această criptă s-a zidit în timp o biserică din piatră.
Din cauza războaielor, biserică a fost distrusă, iar cripta a fost acoperită de moloz. În vara anului 1971, cu ocazia unor surpări de teren s-a descoperit cripta martirilor.
În interiorul criptei s-a găsit un sicriu cu osemintele a patru bărbați, deasupra sicriului, pe pereți, s-au descoperit două inscripții grecești.
Prima a fost tradusă prin: "Martirii lui Hristos" iar a două "Martirii Zoticos, Atalos, Camasis, Filipos".
Pe 17 ianuarie 1973, arhiepiscopul Dunării de Jos, Antim Nica, a dat binecuvântare ca aceste moaște să fie duse la Mănăstirea Cocoș, spre a fi venerate de credincioși.
Moaștele celor patru sfinți mucenici sunt prezente și astăzi în biserica mănăstirii Cocosu, din jud. Tulcea.
În Biserica romano-catolică pe 04 iun - TRUPUL ŞI SÂNGELE DOMNULUI; Sf. Francisc Caracciolo pr.
Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoințele lor cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca având tăria Ta, pe chinuitori au surpat; zdrobit-au și ale demonilor neputincioase indrazniri. Pentru rugăciunile lor, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin!