-

Sfântul Cuvios Simeon

Pe data de 24 mai, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfantului Cuvios Simeon. Acest cuvios a trăit în zilele bătrânului Iustin in secolul al VI-lea. S-a nascut in Antiohia Siriei in anul 522.

La varsta de 6 ani ajunge in pustie, la parintele Ioan, prin purtarea de grija a acestui parinte, s-a dat celor mai aspre nevointe de postiri, privegheri si rugaciune.
Sfantul a petrecut multi ani pe stalp, rugandu-se lui Dumnezeu si cantand psalmi. Sub calauzirea lui Dumnezeu, el s-a retras intr-un munte numit Minunat de catre insusi Domnul.

De la numele acestui munte, Simeon s-a numit si el "cel din Muntele Minunat".

Acesta vindeca cele mai cumplite boli, imblanzea fiarele salbatice, vedea la mari departari de loc, si patrundea in inimile oamenilor. Uneori petrecea fara somn si cate treizeci de zile, iar alteori traia chiar si mai mult fara hrana, caci primea hrana cereasca din mainile ingerilor.

Sf. Cuv. Simeon a trecut la cele vesnice la saptezeci si cinci de ani.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:
- Sfantului Vincentiu de Lerin
- Sfintilor Mucenici Meletie Stratilatul
- Sfintilor Ioan, Stefan, Serapion Egipteanul si Calinic Magul

Sursa: CrestinOrtodox.ro

In Biserica romano-catolica pe 24 mai – Sf. Fc. Maria, Ajutatorul Crestinilor, Sf. Donatian si Rogatian.

Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dunezeu, parintele nostru Simeon. Slava Celui ce ti-a dat tie putere; slava Celui ce te-a incununat pe tine; slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri. Amin!