-

Creştinii cinstesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare

Creştinii cinstesc astăzi Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, care aminteşte de momentul plecării Sfintei Fecioare Maria din lumea aceasta.

Mulţimii de pelerini se află la mănăstirile închinate Maicii Domnului pentru a se ruga la icoane considerate a fi făcătoare de minuni. 

În creştinism se păstrează tradiţia conform căreia Sfânta Fecioară Maria a fost ridicată la cer după moarte. Mormântul ei de la Ierusalim a fost găsit gol atunci când apostolul Toma, absent la înmormântare, a deschis după trei zile mormântul ca să o mai vadă o dată pe Maica Domnului. La Ierusalim se păstrează şi astăzi mormântul gol în Biserica Adormirii Maicii Domnului. Sfânta Fecioară Maria este omul care se bucură în creştinism de cea mai mare cinstire, după persoanele Sfintei Treimi. Credincioşii îşi pun nădejdea în mijlocirea ei şi de aceea cele mai multe rugăciuni se îndreaptă către ea. Adormirea Maicii Domnului este hramul celor mai multe mănăstiri din România şi este considerată sărbătoarea pelerinajelor. În cadrul manifestărilor religioase se vor aniversa 150 de ani de la prima adunare a românilor de pretutindeni şi a primului Congres al studenţimii române, care a avut loc la 15-16 august 1871 la Putna. Atunci au fost afirmate idealurile de unitate ale tuturor românilor.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite