-

Întâlnirea epocală dintre un ţăran şi un extraterestru, descrisă de către Lucian Blaga

În urmă cu mai bine de un secol, mai exact în vara anului 1904, a fost consemnată una dintre cele mai fascinante întâlniri de gradul trei ce a avut loc pe teritoriul României.

Întâmplarea, rămasă în istorie şi descrisă de Lucian Blaga, în ”Hronicul și cântecul vârstelor” are ca protagonist un ţăran din Transilvania, care se întâlnește cu o entitate extraterestră.

Experienţa trăită de țăranul român în momentul întâlnirii cu o entitate ce părea venită din altă lume a fost cu siguranţă terifiantă, mai ales că la acea vreme se cunoşteau foarte puţine lucruri despre lumea extraterestră.

În timp ce săteanul mergea cu căruța la câmp pentru a cosi fân, a văzut pe cer o roată de foc, care brăzda cerul cu o viteză uriașă. Aceasta a avut iniţial forma unei farfurii zburătoare, pentru ca mai apoi să se transforme într-o creatură umanoidă, care reflecta lumina. Această creatură a fost pașnică, dar extrem de curioasă, dacă a ales să ia formă umană și să-l inspecteze pe țăranul român.

Deşi Lucian Blaga, autorul acestei relatări, nu amintește numele satului respectiv, descrie destul de succint cum s-a petrecut întâlnirea dintre ţăranul nostru şi extraterestrul curios:

”1904, în Transilvania. Un țăran se afla cu căruța la câmp. Deodată observă o roată de foc deasupra Munților Apuseni, care cobora spre pământ. Roata se apropia foarte repede, rotindu-se în jurul țăranului, care rămăsese țintuit în loc, fără niciun ajutor posibil. Când ea a fost aproape de el, s-a transformat într-o formă omenească: o creatură luminoasă, care îl examina îndelung pe țăran, fără să spună un cuvânt."

Articole înrudite