-

Stagiunea online a Corului de Copii Radio, la aniversarea a 75 de ani de activitate!

Corul de Copii Radio - un adevărat "ambasador" cultural al României peste hotare - împlineşte 75 de ani de activitate, moment aniversar pentru care ansamblul Radio România pregătise un concert-eveniment, programat în data de 25 aprilie.

Din cauza suspendării tuturor evenimentelor publice din stagiunea Sălii Radio, concertul aniversar va fi reprogramat în această toamnă, în prima parte a stagiunii 2020-2021.

Pentru a puncta însă acest moment special şi pentru a fi cât mai aproape de publicul său, Corul de Copii Radio a deschis o stagiune online, pe contul său oficial de Facebook.

Prima transmisiune a avut loc chiar în data de 25 aprilie şi va fi urmată de alte evenimente similare online, în fiecare sâmbătă a următoarelor săptămâni, de la ora 18.00.

Veţi putea urmări filmări din concertele ansamblului pe pagina sa oficială de Facebook sau pe pagina Orchestrelor şi Corurilor Radio România.

Primele transmisiuni video de care vă veţi bucura fac parte din spectacolul "ťMeridian"ť, înregistrat la Sala Radio în data de 5 mai 2019.

La iniţiativa dirijorului Răzvan Rădos, Corul de Copii Radio a propus publicului un program extrem de variat, de pe întreg mapamondul. De la Europa la Africa, de la Asia la America, copiii vă vor purta pe toate meridianele lumii prin melodii cântate în limba originală, ce redau diversitatea extraordinară a diferitelor culturi de pe Glob.

Veţi asculta cântece tradiţionale din Coreea, Canada, Suedia, Noua Zeelandă, Rusia, India, Siria ş.a.

În fiecare transmisiune programată veţi călători imaginar alături de Corul de Copii Radio pe un alt continent, prin melodii ce evocă civilizaţiile, tradiţiile şi cultura respectivei zone a Pământului.

Dacă sâmbăta anterioară stagiunea online a debutat cu o incursiune în continentul american, sâmbătă, 2 mai (18.00), veţi călători chiar prin Europa alături de micii muzicieni ai ansamblului.

Evenimentul s-a derulat în acompaniamentul pianistei Magdalena Faur şi a fost prezentat de actorul Dragoş Huluba.

Creat în 1945, Corul de Copii Radio e fost şi este o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii şi o "pepinieră" de talente pentru scena muzicală românească.

Aici au făcut primii paşi în cariera artistică Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu şi mulţi alţii.

Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, au adus ansamblului Radio România preţioase distincţii şi premii. Mai mult, în 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de "AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE", acordat de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

Sursa: rador

Foto: Alexandru Ciumpi Dolea

banner 600 f 2

Articole înrudite