-

Spectacole pentru copii la Amfiteatrul VăraTIC în luna august

Spectacole de teatru în aer liber pentru cei mai tineri spectatori din Capitală - copiii cu vârsta sub 6 ani - vor fi găzduite în luna august la Amfiteatrul VăraTIC, informează un comunicat al Teatrului "Ion Creangă" transmis AGERPRES.

Lansat la începutul lunii iulie, programul estival din Amfiteatrul VăraTIC prilejuieşte întâlnirea cu titluri îndrăgite din programul Teatrului "Ion Creangă". În fiecare weekend, de la orele 10,00 şi 19,00, copiii şi părinţii sunt invitaţi să-şi ocupe locurile pe pernuţele colorate şi să urmărească spectacole inspirate din poveştile lui Ion Creangă ("Punguţa cu doi bani" sau "Prostia omenească") sau Antoine de Saint-Exupery ("De-a Micul Prinţ"), dar şi spectacole inspirate din poveşti contemporane.

Printre spectacolele care pot fi urmărite în luna august se numără şi titluri pentru copii cu vârsta sub 3 ani - o categorie de spectacole cu totul aparte creată de Teatrul "Ion Creangă".

Astfel, pe 1 august este programat spectacolul - "Bună dimineaţa!", regia Ioana Petre; pe 8 august - "Pernuţa somnoroasă", regia Carmen Palcu şi Voicu Hetel; iar pe 29 august - "ÎmpreLună", regia Cristina Giurgea.

Amfiteatrul VăraTIC funcţionează în grădina Casei Eliad (bd. Mircea Vodă, nr. 5, sectorul 3), într-un cadru pregătit cu respectarea măsurilor de siguranţă dispuse de autorităţi pentru reglementarea evenimentelor culturale în aer liber, inclusiv organizarea triajului epidemiologic, reducerea numărului de locuri cu respectarea distanţării sociale, purtarea măştii de protecţie.

Biletele sunt disponibile online, pe platforma Entertix sau Myticket şi pot fi achiziţionate în pachete de câte 2, 3, respectiv 4 bilete (pentru familii), pentru a permite menţinerea unei distanţe de minimum doi metri între fiecare familie sau grup de spectatori. Accesul se face cu respectarea regulamentului elaborat în conformitate cu normele şi măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spaţiul amfiteatrului.

Sursa: AGERPRES