-

Lucrări de Albrecht Dürer, în cărţi din secolul al XV-lea

Două gravuri despre care se crede că au fost realizate de pictorul german renascentist Albrecht Dürer au fost descoperite în biblioteca unei mănăstiri medievale din oraşul Goch din Germania.

Gravurile au fost descoperite iniţial de teologul şi decanul francez al Universităţii Sorbona din Paris, Johannes Gerson, în cărţi datând din secolul al XV-lea, a declarat arhivistul Laurenz van der Linde. Acesta din urmă a adăugat că gravurile îl înfăţişează probabil pe autor.
Deşi gravurile nu sunt semnate, van der Linde este sigur că acestea sunt opera lui Dürer. Un alt exemplar a fost vândut anul trecut la o licitaţie din Berlin, în timp ce un al treilea a fost găsit în biblioteca diocezei din Münster, a precizat arhivistul.
Gravurile au fost găsite într-o bibliotecă aparţinând Collegium Augustinianum Gaesdonck, un internat fondat de dioceza din Münster în 1849.
''Aceasta este o mică surpriză şi dovedeşte calitatea istorică a bibliotecii noastre şi lunga istorie a instituţiei noastre', a declarat Markus Oberdoerster, directorul şcolii.
Chiar dacă se dovedeşte că aceste gravuri sunt opera lui Dürer, nu vor fi vândute din cauza statutului caritabil al bibliotecii, a precizat van der Linde.AGERPRES

Foto: Pixabay