-

Editura Casa Radio la Gaudeamus Radio România XXVII: Sub semnul prieteniei

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, în perioada 16-22 noiembrie 2020, într-o formulă în pas cu vremurile.

În premieră, în acest an vom fi mai aproape de cititorii noștri, ca între prieteni, exclusiv online. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), s-a îmbogățit cu noi și atractive titluri. Vă invităm să le descopriți!

În Colecția „Biblioteca de Poezie Românească” vă propunem o apariție de excepție: A fost un timp când vă spuneam şi vouă. Poeme rostite la Radio (2002), carte şi CD, o antologie de poezii de Emil Brumaru, ilustrată de Zamfira Zamfirescu și prezentată de Cosmin Ciotloș, Bogdan Crețu, Șerban Foarță și Veronica D. Niculescu. Un document scris şi sonor ce restituie publicului o voce poetică de colecţie şi imortalizează creaţia poetului Emil Brumaru.

În Colecția „Radio-Prichindel” vă invităm să ascultați, să citiți și să desenați, alături de Ali Baba, Sindbad și Ivanușca. Albumele grafice (bandă desenată!) Ali Baba și cei 40 de hoți, Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul și Căluţul cocoşat sunt semnate de Alexandru Ciubotariu – Ali Baba, Cristiana Călin – Sindbad și Octavian Curoșu – Căluțul cocoșat și sunt însoțite de CD-uri cu teatru radiofonic pentru copii (înregistrări antologice din Fonoteca de Aur Radio România!).

În Colecția „Noapte bună, copii!” vă propunem două noi albume de povești care vă vor purta pe toate meleagurile lumii: volumele 16 și 17, realizate sub genericul Din basmele lumii, reunesc, pe fiecare CD, câte șapte dintre cele mai frumoase basme ale lumii, rostite de mari actori: Leopoldina Bălănuță, Octavian Cotescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Liliana Tomescu, Costache Antoniu, Elena Pop ș.a.

Alexandru Ciubotariu, aka Ciubi, binecunoscutul street artist Pisica Pătrată, a adus un plus de culoare albumelor. Mai mult, în interiorul lor se află câte un afiș. Cine poate să-l redeseneze?

Semnalăm şi noi apariții în colecţiile noastre muzicale Jazz forum, Radio România Muzical, Profil interpretativ, Lada de zestre, Maeștri ai artei corale. Câteva titluri: Luiza Zan & Big Band Radio (dirijor: Ionel Tudor), Night and day; Alexandru Tomescu, Concerto – Mozart, Saint-Saëns, Dvořák – cu Orchestra Națională Radio, dirijori Cristian Măcelaru și Tiberiu Soare; Cristian Măcelaru, Orchestra Naţională Radio – Ceaikovski, Dvořák; Beethoven, Simfonia a V-a și Simfonia a VII-a, cu Orchestra Naţională Radio, dirijori Horia Andreescu și Cristian Măcelaru; Imago Mundi, Isvor – Cantemir, Enescu, Brâncuși, Corul de Copii Radio, Ah, ce bucurie! (disc aniversar – 75 de ani).

După cum ştiţi, la Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte…

Ne auzim și ne vedem la Gaudeamus! Cu prietenie!

Mai multe detalii despre fiecare titlu pe www.edituracasaradio.ro

Programul evenimentelor Editurii Casa Radio la Târgul Internațional de Carte GAUDEAMUS Radio România 2020:

(www.facebook.com/edituracasaradio; www.gaudeamus.ro; www.facebook.com/radioromania.gaudeamus)

Vineri, 20 noiembrie, de la ora 11:30

Cele mai noi apariții în Colecțiile „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!”

Ali Baba și cei 40 de hoți. Roman grafic de Alexandru Ciubotariu după o adaptare radiofonică de Marin Traian. O înregistrare de colecție Radio România din 1965, cu Ștefan Mihăilscu-Brăila, Nicolae Gărdescu, Mircea Constantinescu, Marian Hudac ș.a.

Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul. Roman grafic de Cristiana Călin după un scenariu radiofonic de Marin Traian. O înregistrare istorică Radio România din 1969 care ne prilejuieşte reîntâlnirea-surpriză, ca într-o capsulă a timpului, cu mari voci ale teatrului românesc. Amintim aici doar numele lui Fory Etterle, cel care joacă magistral rolul lui Sindbad.

Căluţul cocoşat. Roman grafic de Octavian Curoșu după dramatizarea unui basm rusesc semnată de Victor Frunză. Pe CD găsiți o înregistrare memorabilă Radio România din 1964, cu Nicolae Gărdescu, Dumitru Furdui, Marin Moraru ș.a.

Noapte bună, copii! Vol. 16, 17. Din basmele lumii, 7+7 dintre cele mai frumoase basme ale lumii rostite de mari actori: Leopoldina Bălănuță, Octavian Cotescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Liliana Tomescu, Alexandrina Halic, Costache Antoniu, Elena Pop ș.a.

Participă: un grup de elevi de la Școala Metropolitană ARC, partenera evenimentului, îndrumați de profesorii Marina Luiza Cristea și Dănuț Mitruț.

Invitat special: Alexandru Ciubotariu, coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel” a Editurii Casa Radio.

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 11:45

Lansarea unei noi apariţii în Colecţia „Biblioteca de Poezie Românească”, seria Colecționarul de voci.

Emil Brumaru, A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002). O ediție ilustrată de Zamfira Zamfirescu și prezentată de Cosmin Ciotloș, Bogdan Crețu, Șerban Foarță și Veronica D. Niculescu.

Participă: Cosmin Ciotloș, Bogdan Crețu, Zamfira Zamfirescu

Articole înrudite

 • Editura Casa Radio celebrează Ziua Mondială a Radioului

  Editura Casa Radio celebrează, azi, 13 februarie 2021 Ziua Mondială a Radioului. Ediţia din acest an (ediţie aniversară - a zecea ediţie şi totodată peste 110 ani de activitate radio), desfăşurată sub deviza New World, New Radio, cuprinde 3 mari teme: Evoluţie - Inovaţie - Conectare.

 • Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, la final

  Ediţia cu numărul 27 a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, care a avut loc în perioada 16 – 22 noiembrie pe baza unui concept original, exclusiv online, s-a încheiat duminică, la capătul unui adevărat maraton de evenimente, concursuri şi prezentări de noi apariţii editoriale.

 • Târgul de carte Gaudeamus Radio România - Ediție specială online

  Cel mai citit târg de carte, Gaudeamus Radio România, organizat de cel mai ascultat radio din țara noastră, se deschide peste câteva zile pe www.gaudeamus.ro, într-un format integral online, care asigură continuitatea acestui proiect cultural cu o tradiție de peste un sfert de secol.

 • Radio România dă startul sezonului 2020 al târgurilor de carte

  Cea mai îndrăgită şi mai cunoscută serie de târguri de carte din ţara noastră, Gaudeamus Radio România, debutează săptămâna viitoare la Craiova.

 • Bilanț final al Târgului de carte Gaudeamus Radio România

  Ediția cu numărul 26 a Târgului Gaudeamus Radio România, găzduită de Pavilionul B2 Romexpo în perioada 20 – 24 noiembrie, s-a încheiat duminică seara, la capătul unui adevărat maraton editorial care adaugă în palmaresul de un sfert de secol al evenimentului: circa 115.000 de vizitatori, aproape 900 de lansări de carte, dezbateri și sesiuni de autografe și peste 250 de participanți, reuniți în 200 de standuri care au acoperit o suprafață de peste 8.300 de metri pătrați.