-

Să nu uităm de biblioteci!

Nu mai puțin de 300.000 de cărți regăsim la ora actuală pe rafturile Bibliotecii Județene "George Coșbuc" din Bistrița. Instituția este și digitalizată pentru tinerii care trec pragul acestui important edificiu.

Sala de lectură este în continuare deschisă pentru cei dornici să răsfoiască o carte anume, iar de curând secțiile de împrumut pentru adulți și copii au fost îmbogățite cu noi volume.

La Fondul documentar sunt 22.137 de volume, iar multe titluri fac parte din patrimoniul cultural-naţional.

Iată și un mic istoric al Bibliotecii Județene ,,George Coșbuc” din Bistrița:

Clădirea a fost construită între 1883-1884, după planurile arhitectului Cari Schdbel pentru a adăposti reşedinţa medicului Garnizoanei Bistriţa.

Atunci a fost trecută în proprietatea Ministerului de Război al Regatului României după Marea Unire de la 1917, fiind atribuită, mai apoi, prinţului Carol pe perioada cât a fost mutat disciplinar la Bistriţa, în anul 1919.

28 de ani mai târziu a devenit sucursala judeţeană a Băncii Naţionale a României. În 2012, clădirea a fost reabilitată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar prin hotărârea Președintelui Emil Radu Moldovan, aceasta a devenit sediul Bibliotecii Județene.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay

Articole înrudite