-

Porţi deschise la "Casa Romanţei" din Târgovişte

La 18 mai este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzeelor, cu tema „Viitorul muzeelor: recuperaţi şi reimaginaţi”.

De „Ziua Internaţională a Muzeelor”, intrarea la Muzeul „Casa Romanţei” din Târgovişte este gratuită, iar vizitatorii vor primi gratuit câte un CD cu romanţe.

Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) a creat Ziua Internaţională a Muzeelor în 1977. Organizaţia alege o temă diferită în fiecare an. Unele dintre teme au fost globalizarea, popoarele indigene, reducerea lacunelor culturale şi îngrijirea mediului.

În fiecare an, din 1977, toate muzeele din lume sunt invitate să participe la această zi pentru a promova rolul muzeelor din întreaga lume, organizând activităţi deosebite şi gratuite publicului.

Muzeul „Casa Romanţei”, în cadrul Programului Naţional „Casa Romanţei, ambasadă a Culturii la Târgovişte” – ce se desfăşoară sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi al Federaţiei Europene a Asociaţiilor şi Cluburilor pentru UNESCO (FEACU) – vă invită şi cu acest prilej aniversar să vizitaţi spaţiul muzeal unic din România dedicat Romanţei pentru a (re)descoperi modul tainic în care acest gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale lucrează asupra sufletului şi importanţa contribuţiei Romanţei la propăşirea culturală a naţiunii române, la trezirea şi menţinerea spiritului unionist şi la dezvoltarea şi promovarea limbii literare române moderne, aflam de la jurnaldedambovita.ro.

Foto: ripostapenet.ro

Articole înrudite