-

500 de volume vechi au fost introduse în Biblioteca digitală Eurocarpatica

500 de volume de istorie, cultură şi spiritualitate românească au fost scanate şi introduse în Biblioteca digitală Eurocarpatica a Centrului Ecleziastic de Documentare "Mitropolit Nicolae Colan" din Sfântu Gheorghe.

Este vorba de un proiect cofinanţat de Secretariatul General al Guvernului, derulat în parteneriat cu societatea Ştefadina din Bucureşti cu sprijinul Episcopiei Covasnei şi Harghitei.
Directorul ştiinţific al Centrului, dr. Ioan Lăcătuşu, a declarat, pentru că proiectul reprezintă o "izbândă" deoarece recuperează şi pune în circuitul public documente, studii şi cercetări referitoare la istoria şi cultura românilor din judeţele Covasna şi Harghita. Volumele pot fi accesate online de orice persoană interesată de problematica românilor din Arcul Intracarpactic.
Totodată, în cadrul acestui proiect au fost puse în circuitul public, atât în formă digitală, cât şi tipărită, o serie de publicaţii româneşti editate în perioada interbelică în fostele judeţe Ciuc, Odorhei şi Treiscaune, azi judeţele Covasna şi Harghita, aflate în păstrarea Bibliotecii Academiei Române din Bucureşti.

RADOR