-

Profesorii și elevii experimentează "școala de acasă" în această perioadă

Sisteme educaționale din întreaga lume trec zilele acestea prin nevoia de a se reinventa, dată fiind situația în care milioane de elevi isi petrec zilele in casa, la fel cum fac si profesorii.

Ideea este, aparent, simplă: tehnologia nu doar ca poate ajuta la invatare ci a devenit esențială.

Exista trei variante pe care le au la indemana dascalii pentru a-si desfasura cursurile online, respectiv Facebook, Whatsapp si Zoom. Toate aceste 3 platforme permit desfasurarea invatamantului la distanta, insa cea mai utilizata in Romania este Zoom, atat pentru prescolari, cat si pentru scolari, liceeni sau studenti.

Provocarea noua cu care se confrunta profesorii este cum sa isi adapteze stilul de a preda la noua realitate. O echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard a ajuns la concluzia ca intercalarea continutului multimedia si a materialelor de invatare online cu teste scurte, la intervale de timp regulate, pot imbunatati implicarea elevilor.

Cercetarile au aratat ca utilizarea acestor teste a redus aproape la jumatate (42%) distragerea elevilor, ceea ce a avut ca efect și cresterea considerabilă a notelor obtinute de acestia pe parcursul desfasurarii invatamantului de acasa.

In Romania, Ministerul Educatiei a recomandat profesorilor ca, in aceasta perioada, sa nu predea elevilor informatii noi, ci sa cimenteze notiunile invatate de-a lungul anului scolar.

Va reamintim ca unitatile de invatamant raman inchise in Romania pe toata perioada starii de urgenta, generate de noul coronavirus.

Sursa: Alexandra Vuta

Foto: pixabay.com

banner 600 b 3

Articole înrudite