-

În Israel, sunt aşteptate decizii pentru anularea restricţiilor din sectorul comercial

În Israel, sunt aşteptate în zilele următoare deciziile pentru anularea restricţiilor din sectorul comercial. Experţi din domeniul sănătăţii au în vedere o nouă abordare în stabilirea restricţiilor, corectând erorile de până acum.

Încep pregătiri pentru noul an şcolar, la 1 septembrie. Se va analiza şi o eventuală reluare a zborurilor comerciale cu unele ţări europene din a doua parte a lunii august.
Profesorul Ronni Gamzu, noul manager naţional pentru oprirea răspândirii coronavirusului în Israel, îi place să i se spună director, a declarat că e timpul să fie luată în considerare reducerea restricţiilor care au vizat magazinele în timpul weekend-ului, în ceea ce priveşte şcolile şi zborurile comerciale, din a doua parte a lunii august. În săptămâna care începe urmează să fie stabilită o procedură unitară pentru restricţii, când şi cum vor fi impuse restricţiile. Directorul general al Ministerului Sănătăţii, Hezi Levi, profesorul Ronni Gamzu şi reprezentanţi ai ministerelor implicate în gestionarea crizei se vor reuni de trei ori pe săptămână pentru adoptarea unor decizii coerente şi eficiente în privinţa restricţiilor, fără să fie afectată economia. Se va discuta deschiderea noului an şcolar la 1 septembrie şi reluarea zborurilor comerciale. Profesorul Gamzu a declarat că erorile trebuie corectate. În privinţa turismului, s-ar putea deschide frontierele pentru Austria, Cipru şi Grecia. Listă zonelor verzi din Europa nu include deocamdată România. Nu mai sunt vizitatori străini în Israel din luna martie, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

RADOR
Foto: Pixabay