-

Turismul din Muntenegru, afectat de epidemia de coronavirus

În plin sezon turistic, în Muntenegru, doar jumătate din numărul hotelurilor sunt deschise, cele deschise lucrează doar la 10% din capacitate, iar veniturile din turism sunt semnificativ mai mici decât se aştepta.

Datele din iulie privind scăderea numărului turiştilor arată că veniturile din turism vor fi mult mai mici decât arăta prognoza guvernului, care se aştepta la o scădere de 40%. În iunie, Muntenegru era o destinaţie sigură în contextul epidemiei de coronavirus, dar acum mulţi turişti îşi anulează rezervările din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19. La 10 iulie 2020, în Muntenegru erau înregistraţi 11.000 de turişti, ceea ce înseamnă 8% din numărul turiştilor din 10 iulie 2019 - a anunţat Organizaţia Naţională de Turism din Muntenegru. Ministerul turismului a anunţat că 45%-50% din hoteluri nu sunt deschise, deoarece foarte multe rezervări pentru începutul lunii august au fost anulate. Anul trecut, Muntenegru a avut venituri de 1,1 miliarde euro din turism.
Potrivit datelor comunicate, în Muntenegru, în ultimele 48 de ore s-au înregistat 146 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. De la declanşarea epidemiei s-au confirmat în total 3.258 cazuri de COVID-19, dintre care 1.752 de cazuri sunt încă active şi s-au înregistrat în total 51 de decese asociate COVID-19.

RADOR
Foto: Pixabay