-

Pandemia a creat cea mai mare perturbare a sistemelor educaţionale, din istorie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pus în discuţie modalităţile de redeschiderea şcolilor în condiţii de siguranţă şi a emis noi avertismente referitoare la eliminarea restricţiilor în cazul în care pandemia nu este sub control.

Asigurarea unei igiene corespunzătoare a mâinilor, distanţarea fizică, utilizarea măştilor şi rămânerea acasă în caz de simptome de boală sunt primele măsuri ce ar putea ajuta la reducerea riscului de infecţie.

Oficiali europeni şi ai OMS au subliniat că pandemia a creat cea mai mare perturbare a sistemelor educaţionale din istorie, afectând aproape 1,6 miliarde de elevi din peste 190 de ţări, iar acum dreptul la sănătate şi dreptul la educaţie trebuie să meargă mână în mână.

Deşi copiii au fost în mare măsură cruţaţi de efectele directe ale virusului asupra sănătăţii, închiderea şcolilor le-a afectat sănătatea mentală şi dezvoltarea socială. În plus, a apărut riscul de a se afla într-un mediu abuziv de domiciliu, au mai spus oficialii.

Cei mai loviţi au fost copiii care trăiesc în condiţii precare şi cei cu dizabilităţi.

Pe de altă, parte Organizaţia Mondială a Sănătăţii a îndemnat statele lumii să menţină restricţiile antiepidemice.

Directorul general, Tedros Ghebreyesus, a avertizat că o relaxare fără un control asupra noului coronavirus este o reţetă a dezastrului.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite