-

 Institutul Pasteur va continua să lucreze la trei vaccinuri anti-COVID-19

Institutul francez Pasteur îşi va continua cele trei proiecte de realizare a unui vaccin anti-COVID-19, în pofida rapoartelor recente privind ratele ridicate de eficacitate ale două astfel de vaccinuri experimentale realizate de către Moderna şi Pfizer/BioNTech, a declarat directorul ştiinţific al institutului.

Fundaţia, datând de 133 de ani, numită după biologul Louis Pasteur, a fost una dintre primele organizaţii care şi-a anunţat, în ianuarie, intenţia de a fabrica un vaccin. Zeci de alte companii s-au angajat în cursă de atunci. Până acum nu există un vaccin aprobat la nivel internaţional pentru prevenirea bolii. Dar Pfizer a anunţat că vineri se va adresa autorităţilor de reglementare din domeniul sănătăţii din SUA pentru autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului său, un comunicat similar fiind transmis şi de Moderna. Atât vaccinul Pfizer/BioNTech, cât şi cel al Moderna funcţionează folosind o nouă tehnologie pentru a declanşa un răspuns imunitar, cunoscută sub numele de ARN mesager sintetic, care poate fi produsă în masă mult mai rapid decât vaccinurile tradiţionale.
"Anunţurile Moderna şi Pfizer nu ne vor face să ne încheiem proiectele. Continuăm activitatea cu speranţa că unul dintre produsele noastre se va dovedi eficient pentru oameni într-un interval de timp care rămâne de evaluat", a declarat directorul Christophe D'Enfert pentru postul de televiziune Reuters. "Fiecare proiect de vaccin va avea propriile sale caracteristici atunci când vine vorba de durata imunităţii şi eficacităţii la populaţii. Ca să nu mai vorbim de alte aspecte legate de cost, producţie şi logistică, aşa că, pentru noi, a avea abordări variate are sens".

RADOR
Foto: Pixabay