Acum la Antena Satelor |
PUTEREA CREDINTEI (reluare) |
Urmeaza la Antena Satelor |
TEATRU SCURT (reluare) |
Aromânii, reprezentanţi ai vechii romanităţi balcanice. Vom purta un dialog despre cultura, tradițiile, limba și muzica vechilor reprezentanţi ai romanităţii balcanice, aromânii.
La inițiativa UNESCO, începând din 2011, 13 februarie este Ziua Mondială a Radioului. Tema ediției din 2023 este “Radioul și pacea”. Radioul celebrează umanitatea în toată diversitatea ei și dă
„Căruțașii” se conduc după sloganul „La țară, ca la oraș!” Dar cât de mari sunt problemele satului românesc și cât de adâncă prăpastia dintre rural și urban? Vorbește despre asta cu Florin Zegrea și Doru Pârcălabu.
De ce se numește emisiunea „Muzica și dansul”? Este simplu, dacă muzică fără dans se poate, dans fără muzică... nu prea. Deci, să înceapă muzica! Pardon! Emisiunea ...
Cu peste 9 decenii în urmă era transmisă, la Radio România, prima piesă de „teatru la microfon”. Azi, readucem „pe unde” cele mai frumoase piese de teatru radiofonic, din fonoteca de aur.
Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci – atunci meseria devine brățară de aur. Ștefan Rancu aduce la microfon specialiști și antreprenori din agricultură care excelează în domeniul lor de activitate.
„Omul harnic sfințește locul”, iar în agricultură vorba asta se potrivește. Ești fermier? Află tot ce vrei să știi, de la tehnici agricole la accesarea fondurilor europene și agricultură ecologică.
Primul an de război în Europa, cu impact la nivel mondial, se încheie fără un orizont de pace. Jurnalistul IIie Pintea, trimis special al Radio România ActuaIități în Ucraina, împărtășește publicului
Uneori, trenul cu vești bune ajunge prea târziu. La Antena Satelor, el sosește întotdeauna la timp, pentru că noi știm că „vestea bună zidește” și „cuvintele cheamă faptele”. Nu rata emisiunea ta cu povești frumoase!
Întâmplări ciudate din lumi răsturnate, toate-n traista emisiunii adunate... La noi afli primul când găina vestește zorile și cocoșul face ouă. Sau când un marțian a ajuns în ograda vecinului... Lume, lume, hai la vești curioase!
De la cântecul de cătănie la amintirile veteranilor de război și până la viața ostașului român din ziua de astăzi, pe toate le afli în cea mai populară emisiune de radio dedicată armatei și oamenilor ei glorioși.
Emisiune realizată și prezentată de Simona Popescu. O legătură de suflet între cei plecați la muncă în străinătate și cei rămași acasă, o minimă alinare a suferințelor prin care trec milioane de români, oriunde s-ar afla.
Deschidem cufărul cu comori al neamului românesc. Scoatem la iveală tradiții și obiceiuri, cântece și meșteșuguri, rețete și oameni frumoși, care aduc trecutul în prezent și îl pregătesc pentru viitor.
Etnicii români din Ucraina sunt dezamăgiţi de prevederile noii Legi privind minorităţile, adoptată recent de Rada Supremă. Actul normativ ar fi trebuit să rezolve problema educaţiei în limba maternă, singurele aspecte pozitive ţinând însă de cadrul juridic. Ce aduce nou această lege pentru
Rugăciunea de seara este foarte importantă pentru a merge liniștit la culcare. Nu te băga în pat înainte să o rostești. Rugaciunea de seara a Sfantului Macarie cel Mare catre Dumnezeu Tatal Dumnezeule cel vesnice si Imparate a toata faptura, Cela ce m-ai invrednicit a ajunge pana in
Vrei să-ți faci viața mai frumoasă și mai sănătoasă, să-ți educi copiii și să-ți investești eficient timpul? Întrebările tale găsesc la noi un răspuns avizat. Pentru că aducem în studio, pentru tine, cei mai buni consultanți.
Cu 21 de focuri de tun, trase de la Arsenalul armatei, s-a anunţat Capitalei începerea serbărilor Jubileului Unirii Principatelor. În 24 ianuarie 1909 se aniversau 50 de ani de la ceea ce noi azi