-

Noul An debutează la Sala Radio cu un eveniment de gală: concertul inaugural din suita de evenimente speciale pregătite de Orchestrele şi Corurile Radio România pentru a aniversa Anul Internaţional Beethoven, sărbătorit oficial în întreaga lume, la împlinirea a 250 de ani de la naşterea marelui compozitor.

Miercuri, 15 ianuarie (ora 19:00), Orchestra de Cameră Radio prezintă, sub bagheta apreciatului dirijor Tiberiu Soare, două dintre creaţiile devenite legendare ce poartă semnătura „titanului” Beethoven: Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră – Imperialul şi Simfonia nr. 3 – Eroica. Concertul va fi difuzat şi în reţeaua Uniunii Europene de Radio (EBU – European Broadcasting Union), în cadrul proiectului Beethoven – 250, ce reuneşte concerte de excepţie de la toate radiodifuziunile membre.

Invitat special al evenimentului este tânăra pianistă Adela Liculescu, absolventă a Universităţii de Muzică şi Artele Spectacolului din Viena, care, la doar 26 de ani, are un palmares impresionant de premii: în 2018 a câştigat premiul I la Prix du Piano Berna (Elveţia), în 2017 a fost distinsă cu premiul I şi premiul publicului la cele două mari concursuri internaţionale Brahms din Europa – Pörtschach (Austria) şi Detmold (Germania).

Citește mai departe AICI

Foto: RADOR.RO