-

Sănmihaiu de Câmpie, o comună în plină dezvoltare

Satele din zona de câmpie a judeţului Bistriţa - Năsăud sunt tot mai aproape de nivelul de dezvoltare a localităţilor bistriţene situate în zonele montane şi submontane.

De ani buni decalajul era unul foarte pronunţat din mai multe motive , cel mai aproape de adevăr fiind acela că localităţile din nordul judeţului au deţinut şi deţin mari suprafeţe împădurite, iar valorificarea masei lemnoase au contribuit decisiv la bugetele acelor comune, aflam de la Viorel GFrosu, corespondent Radio Antena Satelor. 

Sâmnihaiu de Câmpie este una dintre comunele din sudul Bistriţei -Năsăudului şi în ultimii ani investiţiile au fost consistente. Cu bani de la bugetul local, de la Consiliului Județean și de la Guvernul României investiţiile au însumat cifra de 3 milioane de euro: S-a reabilitat Şcoala din satul Stupini s-a extins căminul cultural din satul Brăteni, s-a amenajat şi dotat parcul central al comunei , s-au construit fântâni publice şi s-au făcut reamenajări la Dispensarul comunal.

Nici copiii şi tineri nu sunt neglijaţi de administraţia locală condusă de harnicul primar Ioan Mate ; pentru ei s-a amenajat un complex sportiv şi s-a construit o grădiniţă nouă în centrul comunei.

Alimentarea cu apă curentă a comunei este un obiectiv foarte important şi s-ar părea că în viitorul apropiat acest deziderat va deveni realitate . Infrastructura rutieră a Sânmihaiului de câmpie este una bună , s-au asfaltat toate străzile centrale ale comunei şi după introducerea reţelelor de apă sunt speranţe ca asfaltul să fie o ,,regulă" pentru toată comuna.

Până la finalul anului 2020, investiţiile din comuna Sânmihaiu de câmpie vor ajunge la o valoare totală de 11,6 milioane de euro spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan .

Se va modernizare DJ 162, Archiud – Sânmihaiu de Câmpie pe 10,3 km iar investiţiile in alimentarea cu apă presupun : conductă de aducțiune de la Lechința (Sângeorzu Nou) – Sânmihaiu de Câmpie de 8,85 km, stație de pompare, conductă de transport spre Sânmihaiu de Câmpie, Zoreni, La Curte, Stupini și Brăteni de 16 km şi conductă de distribuție apă potabilă în cele 5 localități de 22,7 km

Şi o rețea publică de canalizare a apelor uzate și stație de epurare este prevăzută această lucrare fiind în procedură de achiziție publică.

”Sunt proiecte concrete și palpabile care aduc un plus de calitate vieții oamenilor din această zonă. Chiar dacă zona de câmpie de confruntă cu o depopulare masivă, aceste investiții în infrastructura de bază dă o motivație suplimentară celor care vor să valorifice potențialul agricol al zonei” spune Emil Radu Moldovan , preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa - Năsăud.

 

Articole înrudite