-

Sibiul bate monedă proprie. Află ce e SIBCOIN și cum poți plăti cu ea

Sibiul va deveni prima regiune din România care va pune în circulație o monedă locală, în pregătirea programului Sibiu-Regiune Gastronomică Europeană, statut pe care îl va deține județul Sibiu în anul 2019.

Moneda locala, care va fi folosita în cadrul acestui program, se va numi Sibcoin și va fi lansata oficial în data de 21 noiembrie, în cadrul unui eveniment care va fi organizat la București, a anunțat Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, cel care a ales denumirea acestei monede, în cadrul unui concurs pe care l-a organizat.

„Moneda locala nu înlocuiește moneda naționala, nu se afla în competiție cu aceasta și nu este tranzac?ionata în sistemul bancar, fiind o moneda complementara”, care „circula într-o zona geografica limitata și poate fi folosita doar în cadrul unei rețele locale sau regionale de organizații”, se precizeaza în anunțul de pe site-ul Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana. Potrivit acestuia, la ora actuală, în lume exista aproximativ 300 de monede locale, fiind listate în Complementary Currency Resource Center, o baza de date mondială pentru monedele locale sau regionale.

Moneda locala are drept scop încurajarea schimburilor locale și construcția de rețele locale sau regionale de producție si comerț, susțin reprezentanții Consorțiului.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 este format din Consiliul județean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asocia?ia județeana de Turism Sibiu.

La evenimentul de lansare a monedei locale Sibcoin, care va avea loc la București, pe data de 21 noiembrie 2018, vor participa numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, ai autorita?ilor publice locale din România, persoane din industria HoReCa, din presa naționala și locala, bloggeri și influenceri, anunța organizatorii.

De asemenea Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 va selecta prin tragere la sorți 20 de persoane obișnuite din județul Sibiu care vor fi invitate sa participe la eveniment, și care vor fi alese prin tragere la sorți. Astfel, cetațenii din județul Sibiu care doresc sa participe trebuie sa completeze, pâna în data de 16 noiembrie, un formular pe site-ul www.sibiugastronomia.ro
CARMEN VULCAN

Articole înrudite