-

Majorarea salariului minim brut pe economie nu este posibilă de la 1 decembrie

Creșterea salariului minim nu este posibilă la data la care preconizează guvernul, susţine preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii, Florin Jianu.

Într-o declaraţie pentru Radio România, Jianu a explicat că „există un articol foarte clar în Legea muncii care spune că pentru muncă egală se realizează o plată egală. Ori, în momentul în care propui două salarii diferite pentru aceeaşi muncă nu poţi să plăteşti salarii diferite.” Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii transmite guvernului „să regândească această propunere, propunerea să fie pusă în practică de la 1 ianuarie şi să avem un singur salariu minim pe economie, nu praguri diferite, aşa cum se propune în acest moment”.

Florin Jianu a mai spus şi că oamenii de afaceri sunt de acord cu mărirea salariilor doar după ce va fi prezentat un studiu de impact. Dacă executivul nu ţine cont de obiecţiile mediului de afaceri, atunci Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii ia în calcul să atace actul emis de guvern în contencios administrativ sau să ceară Avocatului Poporului să sesizeze CCR.

Sursă: Rador

Foto: smlive.ro