-

Procentul care va fi primit în plus la pensii va depinde de evoluţia economiei

Creşterea pensiilor cu 40% din luna septembrie nu este o certitudine, declară premierul Ludovic Orban.

Într-un interviu pentru HotNews, el a explicat că procentul care va fi primit în plus de pensionari va depinde de evoluţia economiei şi de încasările bugetare.

Ludovic Orban: Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia. Dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creştere economică consolidată, să relansăm investiţiile, să îmbunătăţim colectarea se poate realiza lucrul respectiv.

Dar, repet, totul depinde de cum evoluează economia, totul depinde de cum evoluează ca urmare a economiei încasările bugetare şi mai ales de perspective. De regulă, creşterile trebuie să fie legate de nişte indicatori economici obiectivi. PSD a făcut varză sistemul de pensii.

Datele Mnisterului de Finanţe arată că majorarea pensiilor de la toamnă va aduce cheltuieli în plus de 16 miliarde de lei până la sfârşitul anului şi de 50 de miliarde anul viitor.

Sunt sume despre care reprezentanţii Băncii Naţionale au avertizat, de mai multe ori, că ar putea avea un impact negativ asupra stabilităţii macro-economice.

Sursa: Radio Romania Actualitati

Foto: pixabay.com

Articole înrudite