-

Dacia repornește "motorul" economiei al României

Cel mai mare agent economic din Argeș și unul dintre cei mai mari din România, în speță uzina Dacia de la Mioveni, dă semnalul repornirii economiei, începând din data de 21 aprilie.

Astfel, salariații de la Uzina de autoturisme "Dacia" de la Mioveni reiau parţial activitatea.

După cum s-a anunțat deja înainte de Paște, conducerea Uzinei Dacia a stabilit ca activitatea să fie reluată progresiv, începând cu a treia zi de Paște.

„În perioada în care activitatea a fost întreruptă, au fost analizate şi implementate cele mai bune măsuri pentru că dvs. să fiţi protejaţi după reluarea activităţii. Activitatea va redemara după cum urmează: 21 aprilie – Uzina Mecanică şi Şasiuri reia progresiv activitatea începând cu un număr total de 250 de salariaţi pe bază de voluntariat, într-o singură echipă; 4 mai – Uzina Vehicule Dacia îşi reia activitatea. Pentru pregătirea reluării activităţii, activitatea din cadrul departamentului Presaj se va relua progresiv, pe bază de voluntariat, începând din 21 aprilie, cu un număr total de 190 salariaţi în două echipe” – este specificat într-un document intern prin care li s-a adus la cunoştinţă angajaţilor decizia.

De asemenea, Dacia i-a anunțat pe angajați că în uzină au fost stabilite reguli pentru evitarea contaminării cu coronavirus.

Vă reamintim că activitatea la Dacia a fost suspendată pe 19 martie şi urma să fie reluată pe 5 aprilie.

Sursa: Constantin Pasol

Foto: pixabay

banner 600 j 3

Articole înrudite