-

1 iunie - redeschiderea teraselor şi plajelor în România

De luni se redeschid terasele şi plajele în România. Aceasta este cea mai aşteptată măsură din noua etapă de relaxare a restricţiilor impuse de epidemia de COVID-19, mai ales că 1 iunie este zi liberă.

Trebuie însă respectate anumite condiţii:
Accesul pe terase se face numai cu rezervare prealabilă, prin telefon sau online, prin comunicarea numelui şi a numărului de telefon. Datele cllienţilor se păstrează într-un registru de evidenţă pentru a se facilita o eventuală anchetă epidemiologică. Mesele vor fi aşezate la distanţă de doi metri, iar la o masă pot sta cel mult patru persoane din familii diferite. Meniurile, solniţele sau alte obiecte nu pot fi mutate de la o masă la alta, iar după plecarea fiecărui client se dezinfectează spaţiul folosit. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi în permanenţă. Tot de mâine, se poate face şi plajă, dar numai cu rezervare prealabilă şi pe şezlonguri care trebuie poziţionate la doi metri distanţă dacă sunt folosite de persoaane din familii diferite. Accesul la plajă se va face numai prin puncte semnalizate special şi pe culoare unidirecţionale Şezlongurile şi alte echipamente de pe plajă trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de alţi clienţi. Pe plajele neconcesionate, autorităţile locale sunt responsabile de evitarea aglomeraţiei.
Măştile de protecţie sunt în continuare obligatorii în spaţii publice închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, iar mall-urile, restaurantele, piscinele şi sălile de fitness rămân închis.

RADOR
Foto: Pixabay