-

Cursuri online gratuite de educaţie financiară pentru părinţi

Şcoala de Bani lansează un nou curs adresat părinţilor, care vine în completarea atelierelor pentru cei mici, la care au participat 20.000 de copii în 2020.

Cursul este gratuit şi cuprinde 7 lecţii, ce abordează subiecte menite să-i ajute pe aceştia să contribuie la educaţia financiară a celor mici, folosindu-se de exemple practice, dar şi jocuri distractive şi fişe de activităţi, pe care cei mici le pot folosi pentru a învăţa despre bani, , potrivit unui comunicat de presă al Băncii Comerciale Române.

Modulul special de educaţie financiară pentru părinţi poate fi accesat gratuit pe platforma www.scoaladebani.ro, prin crearea unui cont sau prin intermediul contului de Facebook.

Şcoala de Bani a încheiat anul 2020 cu peste 33.000 de absolvenţi. Începând cu luna martie, toate cursurile au fost adaptate şi transferate în online, astfel încât să poată fi accesate în continuare de oriunde din ţară, chiar şi în contextul restricţiilor impuse de Covid-19.

Prin acest curs se urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe financiare în rândul populaţiei de toate vârstele.

Un studiu efectuat recent în Uniunea Europeană a plasat România pe ultimul loc în ceea ce priveşte educaţia financiară. Românilor le lipsesc noţiunile de bază care i-ar ajuta să îşi administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezintă un prim pas în acest demers.

Sursa: agerpres

Foto: pixabay

Articole înrudite