-

Românii sunt la coada salariilor în Europa, dar plătesc preţuri mai mari la alimentele de bază

În România, prețul unor alimente de bază este mai mare decât în alte țări. Carnea este mai scumpă decât la polonezi, iar la brânză sunt cel puțin zece țări în care este mai ieftină, arată datele Eurostat.

Deşi suntem alături de bulgari și turci, la coada salariilor în Europa, plătim mai mult pentru kilogramul de carne decât polonezii sau cehii, de exemplu. La fel stau lucrurile și la lapte, brânză și ouă.

În România prețurile depășesc pe cele din Lituania, Cehia, Ungaria și încă alte câteva state. La aceste produse cel mai mult plătesc norvegienii. Până și la haine plătim mai mult decât ungurii sau locuitorii Macedoniei de Nord, potrivit cifrelor Eurostat.

Dacă ne uităm la prețurile din hoteluri și restaurante, un cost mediu al unei nopți în Uniunea Europeană, de 100 de unități, în România beneficiarii plătesc 53,4.

Cel mai ieftin este în Turcia, iar cel mai scump în Elveția.

În ceea ce privește indicele prețurilor la transporturi, România se află pe locul al șaptelea, la cele mai mici prețuri, cel mai scump fiind în Norvegia, iar cel mai ieftin în Turcia, mai arată datele Eurostat, citate de Radio Romania Actualitati.

Foto pixabay

Articole înrudite