-

Sectorul industriei auto deține cei mai mulți angajați în Bistrița Năsăud

O firmă producătoare de cablaje auto, cu capital german, este cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud. Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanțe, compania deținea în anul 2020 nu mai puțin de 5.172 angajați activi la Bistrița.

Pe plan național, acestă firmă are in jur de 13.000 angajați, fiind unul din cei mai mari angajatori din România, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Antena Satelor.

Pe locul 2 ca și număr de angajați se află o firmă producătoare de radiatoare auto, firma RAAL. Această companie avea anul trecut un număr de 1.733 angajați și deține spații de producție la Bistrița și în comuna Prundu Bârgăului.

Acționarii companiei sunt în proporție de 93% proprii salariați.

Și compania producătoare de acumulatori auto, Rombat, din Bistrița, se mândrește cu 733 angajați. Compania a realizat anul trecut un profit net de 22.6 mil lei, în creștere cu 31% față de anul precedent, când a avut un caștig net de aproximativ 17.3 mil. lei.

Locul 4 este ocupat de Comelf, un producător de echipamente pentru industria energetică și utilaje terasiere.

În 2020 , compania avea un număr mediu de 660 salariați și a încheiat anul 2020 cu un profit net de 2,7 mil. lei. TeraPlast, una din cele mai valoroase companii din județul Bistrița-Năsăud are 507 angajați.

Cel mai mare producător de materiale de construcții cu acționariat local, a raportat o creștere de 71% a profitului net din Semestrul 1, anul 2021 la 28,57 mil. lei.

Foto: pixabay

Articole înrudite