-

Copiii ar putea merge şi vara la şcoală, facultativ și contra-cost

Atât şcolarii, cât şi copiii din grădiniţe, ar putea merge şi pe timpul vacanţei de vară la cursuri, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat.

Programul, intitulat „Şcoala de vară”, ar urma să fie facultativ şi contra-cost, şi îşi propune să vină în sprijinul părinţilor care, din lipsă de soluţii, îşi lasă copiii nesupravegheaţi pe perioada vacanţei de vară.

Propunerea legislativa pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost înregistrată în luna decembrie la Senat, iar documentul a primit recent avizul favorabil al Consiliului legislativ, urmând a fi dezbătut în cadrul noii sesiuni parlamentare, programată să înceapă la 1 februarie.

Concret, potrivit proiectului de lege, programul şcolar va cuprinde, pe lângă programul obligatoriu, şi unul facultativ, organizat pe perioada vacanţei de vară, care se va adresa atât elevilor, cât şi preşcolarilor (copiilor din grădiniţe).

Astfel, în timpul Programului intitulat „Şcoala de vară”, vor fi organizate, opţional şi contra-cost, activităţi instructiv-recreative pentru cei mici, care vor permite supravegherea şi instruirea copiilor ai căror părinţi doresc acest lucru.

În motivarea deciziei lor, cei 77 de parlamentari care au semnat iniţiativa legislativă explică faptul că, deşi învăţarea pe tot parcursul vieţii este un drept garantat de lege, mai mult de trei din cele 12 luni ale anului, copiii sunt în vacanţă.

Citeste continuarea pe ziarulunirea.ro