-

Care e durata maximă pentru temele de acasă

O echipă de cercetători a făcut un studiu pentru a afla care e durata optimă pe care trebuie s-o aloce pe zi un elev de gimnaziu pentru a avea performanţe la învăţătură.

Astfel, cercetătorii au descoperit care este cantitatea optimă de teme pentru acasă ce poate fi dată elevilor. Rezultatele, publicate în Journal of Educational Psychology, arată că, în domenii precum ştiinţa şi matematica, durata temelor pe acasă nu trebuie să depăşească 70 de minute pe zi.

Psihologii au studiat un număr de 7.725 de elevi la şcolile publice şi private din regiunea Asturias, din nordul Spaniei.

Elevii au completat chestionare despre cât de des îşi fac temele şi cât timp le ia. Apoi, ei au confruntat răspunsurile elevilor cu performanţa lor.

Cercetătorii au descoperit că profesorii le dau teme care, pentru a fi terminate, necesită în medie puţin peste 70 de minute pe zi. Însă, au observat şi faptul că performanţa elevilor are tendinţa să scadă când pregătirea temelor le ia mai mult de 100 de minute de muncă.

În concluzie, elevii ar trebui să aibă teme la maxim trei obiecte pe zi, iar cea mai complexă să ia maxim 70 de minute.

Sursa: monitorulbt.ro