-

Învață-ți copilul să dăruiască

Sărbătorile de iarnă aduc multe motive de bucurie, inclusiv fericirea de pe chipul copiilor atunci când în Ajun sau în ziua de Crăciun ei primesc cadourile mult râvnite.

Insa aceasta perioada este si momentul propice pentru a-i invata sa daruiasca, la randul lor. A imparti ceva cu ceilalti copii este dificil de deprins, insa este posibil sa-l faci pe cel mic sa simta satisfactie atunci cand ajuta pe altcineva.

Egocentrismul si generozitatea nu se exclud reciproc, iar copilul tau are capacitatea de a le simti pe amandoua, trebuie doar sa fie ghidat si invatat de catre tine. Iata cateva modalitati pentru a-l face pe fiul sau fiica ta sa simta ca venirea sarbatorilor nu se rezuma la primirea cadourilor si ca este un moment oportun pentru a face bine.

Schimba-ti perceptia despre copilul tau

In timp ce multi copii sunt generosi si impart jucariile cu altii, exista si cazuri in care ei se pot comporta egoist. La fel cum dorim ca ei sa aiba si alte deprinderi, trebuie sa fie invatati in mod direct de catre noi. Nu insista pe ideea ca el sau ea nu este o persoana grijulie si generoasa, ci invata-l sau invat-o sa fie asa, axeaza-te pe cum il poti ghida spre aceasta directie.

Raspunde-i cu “Da” in loc de “Nu”

Atunci cand copilul tau are o dorinta, nu incerca sa-i minimizezi importanta spunandu-i “nu, esti egoist”, incearca sa empatizezi cu el si sa gasesti intotdeauna lucrurile pozitive. De exemplu, in scrisoarea catre Mos Craciun poate scrie ce cadouri vrea sa primeasca, dar poate si sa-si imagineze ce si-ar dori un copil nevoias. Da-i acest proiect si vezi cum reactioneaza.

Citeste continuarea pe curademiere.ro